EBS bezig met vervanging houten masten
08 Dec 2018, 00:00
foto
Betonnen masten geplaatst door de EBS aan de Jagernath Lachmonstraat.


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) is bezig met het plaatsen van betonnen masten langs de Jagernath Lachmonstraat. Aangezien bruinhartmasten erg schaars zijn, heeft de EBS geen andere keuze dan te kijken naar alternatieven. De EBS is in haar zoektocht naar duurzame alternatieven voor masten geëindigd bij betonnen masten. Dit antwoordt het bedrijf op vragen van Starnieuws.

De EBS combineert onderhoudswerkzaamheden met netmodificatie (verhoging van de flexibiliteit enerzijds en het verder weg positioneren van de masten t.o.v. het wegdek anderzijds). Vanuit de esthetica bekeken hebben deze masten ook nog een mooiere uitstraling in vergelijking met de houten palen, meent de EBS. Verder is de levensduur ook nog veel langer van de houten masten.

De bedoeling is dat langzaam alle houten en ijzeren masten buiten het centrum en de binnenstad van Paramaribo vervangen zullen worden door betonnen masten. Jagernath Lachmonstraat is uitgekozen als startpunt aangezien reeds in de planning lag om de straatverlichting van deze belangrijke verkeersader aan te pakken. Nu wordt dus los van de straatverlichting ook de distributie infrastructuur aan deze weg aangepakt.
Advertenties