Veel belangstelling voor mbo-opleidingen Backlot
30 Nov 2018, 08:26
foto
Er is veel belangstelling voor de drie mbo-opleidingen die door de Backlot Academy worden aangeboden. (Foto's: René Gompers)


De informatieavond van The Backlot Academy is goed bezocht. De nieuwe afdeling van het mediabedrijf begint in januari 2019 met drie mbo-opleidingen; Cultural Event Management, Social Media Professional en Audiovisual Professional. Een grote groep jongeren en ouderen is naar De Hal getogen om meer te weten over de trainingen die hen moet helpen groeien in de creatieve sector van Suriname.

Uit eigen en internationaal onderzoek is gebleken dat er een grote behoefte is aan beroepen in de creatieve industrie. Met deze industrie wordt bedoeld de sectoren zoals beeldende kunst, muziek, advertising, graphics design, software ontwikkeling, organiseren van evenementen. De Academy heeft drie opleidingen geïdentificeerd die voor de Surinaamse markt interessant kunnen zijn, geeft Hennah Draaibaar, directeur van de Backlot aan.

De informatieavond is interactief. Alle drie opleidingen hebben hun eigen hoekje waar de geïnteresseerden nader kennis maken met de docenten en de materie. Bij Audiovisual maakt men kennis met een professionele camera, de eerste beelden worden geschoten. Bij Socal Media zijn mensen driftig op laptops aan het tikken. Bij Cultural Event worden heuse plannen gemaakt hoe een bepaalde plek moet gaan uitzien en wat de gasten aangeboden wordt. Op een gegeven moment komen alle drie studierichtingen bij elkaar. Samenwerken is geboden in de creatieve industrie.

De opleidingen duren een jaar. “De deelnemers kunnen erna echt hun brood mee verdienen”, verzekert Draaibaar. “Het is een ‘hands on’ training. Maar als iemand al in het dagelijkse leven met bijvoorbeeld social media te maken heeft als beroep, zou de persoon de opleiding sneller kunnen afmaken.” Na afronding ontvangt de student een certificaat die erkend is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Om toegelaten te worden tot de opleiding moet de persoon minstens een MULO-opleiding of werkniveau hebben en 21 jaar of ouder te zijn. De opleiding kost US$ 750. “Maar als men niet voldoet aan de eisen kunnen er nog altijd naar mogelijkheden gezocht worden om de trainingen te volgen,” geeft Draaibaar de aanwezigen mee. De lessen worden verzorgd op het nieuwe adres van The Backlot; een historisch pand op de hoek van de Heeren- en de Klipstenenstraat.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May