Binnenkort structureel controle gewicht van vrachtwagens
28 Nov 2018, 22:44
foto
Minister Patrick Pengel tekent de stukken voor de symbolische overhandiging van de weegbrug aan waarnemend korpschef Roberto Prade. (Foto: OWT&C/NII)


Minister Patrick Pengel van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) heeft dinsdag symbolisch een 'weegbrug', die te Peperpot in Commewijne in gebruik zal worden genomen, overhandigd aan het Korps Politie Suriname (KPS). Het is de bedoeling dat het KPS zelfstandig wegingen van alle vrachtwagens zal doen bij de controlepost, zegt waarnemend korpschef Roberto Prade.

“De weegbrug is belangrijk om alle vrachtwagens te controleren en zo na te kunnen gaan als men zich houdt aan de toegestane tonnage die bij wet is bepaald”, zegt Prade. Het ministerie is van plan om op verschillende locaties controleposten met weegbruggen te plaatsen. De gebieden worden geïdentificeerd en de bedoeling is om vanuit meerdere punten de controle en handhaving te plegen.

“In de afgelopen jaren is gebleken dat voertuigen overbeladen zijn en schade aan onze infrastructuur toebrengen”, zegt Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van OWT&C. De toegestane tonnage is 13 ton per as. Het ordenen van zwaar transport is een van de maatregelen die OWT&C in samenwerking met het ministerie van Justitie en Politie uitvoert.

De voorbereidingen voor de controle zijn in volle gang. In deze gaat het om het beschermen van de investeringen die zijn gedaan in de infrastructuur, zegt de voorlichting van OWT&C, via het Nationaal Informatie Instituut. De samenleving zal door middel van voorlichtingsprogramma’s, worden geïnformeerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May