Werkgroep Nationaal Leger moet met voorstellen komen
27 Nov 2018, 18:41
foto
President Desi Bouterse in gesprek met een militair. Hij heeft vandaag de manschappen van het Nationaal Leger toegesproken. (Foto's: NII)


President Desi Bouterse tevens opperbevelhebber van de Strijdkrachten heeft dinsdag de manschappen van het Nationaal Leger toegesproken in de Memre Boekoe kazerne. Dit in bijzijn van minister Ronni Benschop van Defensie en de leiding van het Nationaal Leger. Een werkgroep die ingesteld is zal binnen 14 dagen met voorstellen komen van zaken die tijdens de bespreking zijn aangekaart.

Het staatshoofd heeft gemeend een bezoek te brengen aan de manschappen, hen aan te horen en oplossingsmodellen aan te dragen voor knelpunten die er zijn binnen het leger, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Na een toespraak van de minister Benschop gaf de president een korte inleiding. De manschappen in de zaal mochten daarna vragen stellen. De opperbevelhebber ging in op elke vraag die vanuit de zaal gesteld werd. Na deze sessie hebben de president, de minister en de legerleiding zich teruggetrokken om van gedachten te wisselen over de vraagstukken waarmee het leger te kampen heeft.

De werkgroep die ingesteld is, staat onder leiding van majoor Klein. De president heeft gevraagd dat de manschappen vertrouwen hebben in de werkgroep dat deze het werk zal doen zoals is afgesproken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May