Beveiligingsmedewerker luchthaven blijft aangehouden
27 Nov 2018, 20:38
foto


Benito W. (38), beveiligingsmedewerker op de luchthaven, is aangeklaagd omdat hij de Wet Verdovende Middelen vermoedelijk heeft overtreden op 24 juni. Bij de politie had de verdachte zijn handeling bekend, maar op de rechtszitting kwam hij terug op zijn verklaringen. Kantonrechter Siegline Wijnhard merkte op dat de ernstige bezwaren tegen Benito W. nog overeind staan en wees het verzoek van raadsman Hedley Derby om de verdachte vrij te laten, af. De man blijft aangehouden.

Officier van justitie Shanta Mahadew voerde ook aan dat de ernstige bezwaren overeind staan. De man werd gevat met 3.383 gram cocaïne. Volgens de aanklager zal het strafvoorstel hoger liggen dan de tijd die de man al in voorarrest heeft doorgebracht. Mahadew zag dus ook geen reden om met het verzoek van de raadsman mee te gaan.

Benito W. beweerde dat hij anoniem was gebeld door een man. De persoon vroeg hem om geen vragen te stellen en naar het werk te gaan. Vervolgens zat de man aan het werk op een volgend telefoongesprek af te wachten. Hij werd toen gebeld en de man gaf aan dat het niet belangrijk was om te weten wie hij is. Verder zou de verdachte zich niet hoeven druk te maken, omdat hij andere personen bereid had gevonden om de camerabeelden te wissen.

Volgens advocaat Derby verkeren de vrouw en de kinderen van de verdachte in financiële problemen. Doordat Benito W. werd aangehouden, kon hij geen schoolspullen voor zijn vijf kinderen kopen. Ook kan hij zijn bankzaken niet afwikkelen. Uit de camerabeelden blijkt dat de verdachte en ook anderen controlewerkzaamheden deden. De verdachte gaf aan dat hij altijd naar eer en geweten heeft gewerkt. Deze zaak staat voor 21 januari weer op de rol.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May