Brandstofleverancier Rubis betreedt Surinaamse markt
23 Nov 2018, 12:23
foto


Binnenkort is er een nieuwe speler op de brandstofmarkt in Suriname. Er wordt een terminal gebouwd, waarbij er drie opslagtanks worden opgezet voor diesel en unleaded. Rubis West Indies Ltd heeft al duizenden dollars geïnvesteerd.

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme die de financieel beheerder van Rubis heeft ontvangen, is bijzonder enthousiast. Hij hoopt dat Rubis in staat zal zijn de brandstofprijzen laag te houden. Volgens Angelique Tjang-A-Sjin van Rubis is dat mogelijk omdat de vrachtkosten minder zullen zijn. Het bedrijf beschikt namelijk zelf over schepen. Echter zijn er nog enkele knelpunten waarmee de nieuwe leverancier zit.

Minister Tsang zegt dat deze zullen worden besproken om tot een oplossing te geraken.
Rubis heeft zijn hoofdkantoor in Frankrijk. Het bedrijf is gespecialiseerd in de opslag, distributie en verkoop van aardolie, vloeibaar petroleumgas (LPG), voedingsmiddelen en chemische producten. Rubis is marktleider in Zwitserland, Madagascar, Marokko, Senegal, Bermuda, Jamaica en Frans-Guyana. Het hoofdkantoor van Rubis Caribbean is in Barbados.

Minister Tsang is in elk geval heel optimistisch met de nieuwe speler op de Surinaamse markt. Hij zegt dat zijn ministerie erop zal toezien dat door eerlijke concurrentie de prijzen voor brandstof beheersbaar blijven voor de gemeenschap.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May