Verdachte blijft aandeel in mensenhandel ontkennen
23 Nov 2018, 09:22
foto


Danny A. bleef op de rechtszitting van donderdag ontkennen dat hij iets te doen had met de groep illegale Haïtianen die in zijn voertuig zijn aangehouden. Hij zei dat hij ze slechts een lift had gegeven, omdat hij medelijden had met de kleine kinderen die langs de weg stonden te huilen.

Volgens de verdachte stonden de vier volwassenen en drie kleine kinderen langs de weg nabij Boskamp. Hij gaf ze een lift. Hij werd bij de politiepost Calcutta aangehouden. Bij onderzoek bleek dat het om illegale Haïtianen ging die vanuit Guyana het land waren binnengesmokkeld. Kantonrechter Marie Mettendaf hield de verdachte voor dat de illegale Haïtianen gedetailleerde verklaringen hebben afgelegd. Ze zijn op de luchthaven van Guyana benaderd door een man die ze in Suriname zou binnensmokkelen. Bij de BackTrack in Nickerie zijn ze door de verdachte en een andere man opgehaald. Hij wenkte ze om in te stappen in het voertuig. Vier volwassenen en drie kinderen stapten in zijn voertuig: een Toyota Carina. Ook wat bagage werd in de kofferbak van het voertuig gezet. Opvallend was dat de bagage aan geen van de inzittenden behoorde. De bagage was van de andere groep illegalen die in het ander voertuig waren ingestapt.
Danny A. bleef erbij dat hij onschuldig is en dat hij slechts een lift wilde geven. Hij weet niets van de bagage af, omdat hij deze mensen met hun hebben en houden heeft ingeladen in zijn voertuig. Volgens de verdachte zat zijn vriendin ook in het voertuig, terwijl de illegalen hebben verklaard dat hij haar ergens onderweg had opgepikt. In totaal waren er twaalf illegalen aangehouden op die dag die in twee groepen waren gesplitst. De verdachte bleef erbij dat hij niets ervan afwist. Op 13 december zal het Openbaar Ministerie een strafeis presenteren en zal de advocaat van de verdachte pleiten in deze zaak.


Wanita Ramnath


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May