8 jaar geëist tegen vader voor misbruik dochter
22 Nov 2018, 22:16
foto


Radjinderkoemar C. wordt verweten zijn dochter op verschillende tijdstippen verkracht te hebben. Het meisje is volgens eigen zeggen vanaf haar vijfde jaar door haar eigen vader seksueel misbruikt. Ook dreigde hij het meisje en haar moeder te zullen vermoorden indien het kind iets aan haar zou vertellen. Het meisje werd steeds verkracht als de vader alleen met haar thuis was. Het Openbaar Ministerie eiste op de rechtszitting van donderdag een celstraf van acht jaar, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht tegen de verdachte.

Op een gegeven moment verzamelde het meisje alle moed bij elkaar en vertelde ze het aan haar moeder, die aangifte deed. Het meisje vertelde dat de eerste keer toen de vader haar verkrachtte, zij alleen met hem thuis was. Hij deed de kamer op slot, verkrachtte haar en waste het bebloede laken. Hij bedreigde het slachtoffer als zij iets zou vertellen. En zo werd zij meerdere malen verkracht als haar moeder niet thuis was.

Volgens de verdachte is hij fout geweest om seks met zijn bloedeigen dochter te bedrijven. Hij beweerde dat het meisje zelf wilde en dat hij daarop in is gegaan. Dit ontkent het kind. Officier van justitie (ovj) Melanie van Dijk achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Uit het visum van de arts blijkt dat het meisje jarenlang misbruikt werd. Volgens de ovj heeft de vader zijn dochter veel leed berokkend, terwijl hij haar juist in bescherming zou moeten nemen. Uit het psychologische rapport blijkt dat de man een gebrekkige ontwikkeling, maar geen ziekelijke stoornis heeft. De psycholoog kon niet tot een volledige uitspraak komen en aangeven of de man volledig toerekeningsvatbaar is of niet.

Advocaat Shanti Sheombar die Radjinderkoemar C. juridisch bijstaat, voerde aan dat het psychologische rapport veel meer omvat. Volgens haar is het meerdere malen in het rapport opgenomen dat de man een verstandelijke beperking, gebrek aan zelfinzicht heeft en gelet op de delict-kenmerken pedofiele stoornissen vertoont. Verder heeft hij relationele problemen en gebruikt overmatig alcohol. Van Dijk voerde aan dat de psycholoog puur op basis van het delict een uitspraak heeft gedaan en niet tot een volledige uitspraak kon komen. In zijn laatste woord had Radjinderkoemar C. niets te zeggen. Op 13 december zal kantonrechter Marie Mettendaf vonnis vellen in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May