Handhaving tabakswet onder de loep genomen
22 Nov 2018, 16:21
foto
In Hotel Torarica zijn ministeries nagegaan hoe samen de tabakswet moet worden gehandhaafd. (Foto: Min. VG via NII)


Handhaving van de tabakswet betekent dat de verantwoordelijke ministeries moeten samenwerken om het gebruik van tabak te verminderen of volledig weg te maken. Het personeel van de ministeries van Handel, Industrie en Toerisme, Justitie en Politie, van Arbeid, van Volksgezondheid en van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur hebben daartoe een eendaagse workshop bijgewoond.

Er is samen nagegaan wat de uitdagingen zijn binnen de verschillende sectoren, wat de rol van het ministerie van Volksgezondheid is en hoe de verantwoordelijke ministeries gecoördineerd samen kunnen werken aan het doel om het gebruik, het verhandelen en importeren van tabak te verminderen of helemaal weg te werken, laat het ministerie van Volksgezondheid weten via het Nationaal Informatie Instituut. De bijeenkomst is samen met de Pan Amerikaanse Gezondheidsorganisatie gehouden rond het thema We want to reduce death froms smoking.
Niet-rokers zijn zich volgens Assembleevoorzitter Jenny Geerlings-Simons te weinig bewust van de mogelijkheden tot protest die de tabakswet hen biedt. Directeur Maureen Wijngaarde vindt dat het interministerieel bureau ter ontmoediging van het gebruik van tabak en tabaksproducten weer in werking moet worden gesteld. Volgens haar moet dit bureau zorgen voor de handhaving en naleving van de tabakswet. De workshop is dinsdag gehouden in de Banquethal van Hotel Torarica.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May