Twee schoolgebouwen gerenoveerd door Staatsolie
17 Nov 2018, 20:19
foto
Onthulling van de gedenkplaat bij Openbare School Huwelijkszorg door Patrick Brunings, Asset Manager Production van Staatsolie, en de schoolleider. (Foto's: Staatsolie Corporate Communication)


Uit het Staatsolie-gemeenschapsfonds voor Saramacca zijn de twee eerste projecten opgeleverd. Met een donatie van ruim SRD 800.000 hebben de openbare school Huwelijkszorg en de school voor speciaal onderwijs in Tambahredjo, een ware facelift ondergaan. Hierdoor is het schoolmilieu voor leerlingen en leerkrachten sterk verbeterd.

De scholen liggen in Staatsolies werkgebied in Saramacca. Bovendien zijn deze scholen directe buren, omdat zij vlak bij een van de werklocaties liggen. Er is daardoor altijd al een speciale band geweest. Staatsolie ziet de projecten op deze scholen als zijn bijdrage aan de ontwikkeling van het kind.

De school in Tambahredjo telt ruim veertig leerlingen en is in Saramacca de enige onderwijsinstelling voor kinderen met een leerachterstand of met gedragsproblemen. Hier zijn de klaslokalen, mediatheek en toilettengroep gerenoveerd en is er een keuken gebouwd. De leslokalen en de toiletten van os Huwelijkszorg, die 44 leerlingen heeft, zijn gerenoveerd. Er is een schutting om het terrein geplaatst en een prieel op het terrein gebouwd, meldt het bedrijf.

Op 18 april 2018 heeft Staatsolie het Upstream Corporate Social Investment programma, een gemeenschapsfonds voor Saramacca, geïntroduceerd. Voor dit jaar was SRD 3,7 miljoen beschikbaar voor financiering van onder andere:
- Infrastructurele werken ter bevordering van de afwatering en onderhoud van de wegen.
- De vuilophaal in Saramacca.
- Rehabilitatie van het SWM-drinkwaterstation te Tijgerkreek.
- Financiering van straatverlichting in de Jossiekreekweg.
- Versterking van de capaciteit van lokale NGO’s om gemeenschapsprojecten te identificeren en volwaardige projectvoorstellen te schrijven.

Staatsolie legt met het fonds het accent op directe investeringen in de gemeenschap. In de vernieuwde aanpak wordt de nadruk gelegd op duurzaamheid van de projecten, waarbij vooral wordt gekeken naar de jongeren in het district. Binnenkort wordt met nog zeven lokale organisaties een financieringsovereenkomst getekend. Deze organisaties zijn getraind en begeleid in het opstellen van een projectdossier en financieel verslag.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May