Reactie op 'Spookverhalen & misleidingen'
17 Nov 2018, 05:43
foto


De intussen tot de oppositie toegetreden Ruben Ravenberg, heeft gelet op zijn educatieve background jammer genoeg tot nu toe geen indruk op mij gemaakt. Ik volg de politiek op de voet. Wat ik tot nu toe van Ravenberg heb gezien en gehoord zijn platvloerse partijpolitieke kritieken en aanvallen op de coalitie en de regering. Zijn aanvallen zijn dan vooral gericht op de NDP, zijn vroeger politiek huis. Ravenberg heeft kennelijk de les, 'you never spit in the hands that (once) feed you', niet geleerd.

Overigens is het tijd dat Ruben Ravenberg aan de gemeenschap vertelt - en het niet overlaat aan anderen om het te doen - dat hij toegetreden is tot één van de parlementaire oppositie partijen. Hij moet zich realiseren dat politiek Suriname klein en open is. De samenleving kan dan weten vanuit welk partijpolitiek kader hij bezig is. Zijn politieke activiteiten kunnen dan in perspectief geplaatst worden. Ravenberg moet niet doen alsof hij vanuit een neutrale positie bezig is. Hij maakt gewoon propaganda voor zijn partij. Hij moet zich namelijk waarmaken in zijn nieuw politiek huis. Ik heb daar geen problemen mee. Is die man zijn goed recht, maar laat hij het zeggen en niet dokken. Ik kijk uit naar die mededeling in zijn eerstvolgend artikel.

Zeer teleurgesteld, moet ik concluderen dat ook dit artikel weinig toegevoegde (inhoudelijke) waarde heeft voor (politiek-bestuurlijk) Suriname. Terwijl hij de regering en de coalitie bekritiseert op drie punten: huizenbouw, buurtwinkels en wijziging Kiesregeling, heb ik uit zijn verhaal niet kunnen uitmaken hoe zijn partij het beter zal doen indien het haar lukt om in de regering te komen in 2020. En misschien is het interessant om hem te vragen of het niet de grote achterstand in woningbouw is, die door o.a. zijn partij is gecreëerd, die thans door president Bouterse en zijn coalitie wordt ingelopen? In elk geval worden de duizenden Surinamers - onder wie mensen heel dichtbij mij - die dankzij het huisvestingsbeleid van de regering, tussen 2010 en nu een dak boven het hoofd hebben, misselijk van de uitspraken van Ravenberg op dit stuk. Zijn partij gaat zo de verkiezingen echt niet winnen. Ik adviseer Ravenberg om een deel van de oplossing te zijn en geen deel van het probleem. Er is al zoveel destructieve kritiek, we kunnen geen één meer hebben.

De aanvallen van de oppositie op het sociaal beleid van de regering laten mij koud. Wanneer het land vanwege externe factoren in grote financieel economische problemen komt te zitten, dan moet de regering daar zijn, om zijn volk op te vangen. Ik spoor de regering aan om dat te blijven doen.
Waarom zoveel poeha over de wijziging van de Kiesregeling. De wet moet DNA nog bereiken. Dan zullen de debatten daar plaatsvinden. Alle partijen zijn sterk op zichzelf. Dat horen we continue. Het zou dan toch goed zijn als alle partijen alleen de verkiezingen ingaan? Ik hoop dat DNA middels wetgeving tot die conclusie komt. De tijd zal het leren.

Laat mij beëindigen door te zeggen dat ik nog steeds uitkijk naar een goed, onderbouwde visie van Ruben Ravenberg, Ph.D, MBA ten aanzien van de ontwikkeling van Suriname. Ik ben moe van inhoudsloze kreten. Ik hoop dat hij daarin slaagt in zijn eerstvolgend artikel.

Larissa Rozenblad
RR-lid Latour
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May