Elias: Suriname moet 'hightech' in gezondheidssector
16 Nov 2018, 09:27
foto


De technologie wordt steeds meer toegepast in de gezondheidssector. Volgens minister Antoine Elias van Volksgezondheid moet Suriname als ontwikkelingsland op middellange termijn ook richting ’hightech’ gaan binnen de sector. Met deze boodschap komt Elias terug van deelname aan The World Innovation Summit for Health (WISH) 2018, die op 13 en 14 november is gehouden in het Qatar National Convention Centre in Doha.

Elias stond aan het hoofd van de delegatie. Jason van Genderen, vertegenwoordiger van het ministerie en lid van de delegatie, heeft deelgenomen aan de verschillende paneldiscussies tijdens deze tweedaagse conferentie. Hij zegt dat diverse problemen binnen de Surinaamse gezondheidszorg in de paneldiscussies besproken zijn en er contacten zijn gelegd die kunnen helpen de problemen binnen de Surinaamse gezondheidszorg op te lossen.


WISH wordt elk jaar gehouden en heeft als doel problemen binnen de gezondheidszorg wereldwijd te bespreken en gezamenlijk naar oplossingen te zoeken, meldt de voorlichting van Volksgezondheid, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May