Aangehouden Surinamer vecht uitlevering niet aan
01 Nov 2018, 18:30
foto
De drie mannen zijn aangehouden op de Norman Manley International Airport in Kingston, Jamaica.


De Surinamer Steven Antonius die vorige week samen met de Guyanees Shervington Lovell en de Colombiaan Ricardo Ramirez is aangehouden voor drugssmokkel, zal zijn uitlevering aan de Verenigde Staten (VS) niet aanvechten. Ook Lovell vecht zijn uitlevering niet aan, meldt Stabroek News. Ramirez daarentegen vecht tegen zijn uitlevering. Naar verluidt zullen Antonius en Lovell deze week nog door de Amerikaanse autoriteiten worden overgevlogen naar New York. Ofschoon hij Colombiaan is, woonde Ramirez in Guyana. De drie mannen zijn vorige week donderdag op de Norman Manley International Airport in Jamaica aangehouden.

Ze zouden zich schuldig hebben gemaakt aan drugshandel. De aanhouding is verricht na maandenlang onderzoek met Guyanese, regionale en internationale autoriteiten. Lovell, bekend als Big Head, is eigenaar van grote hotels in Guyana, waaronder Tower Suites. Hij was al lang op de radar van de autoriteiten vanwege zijn miljoenen dollars aan investeringen. Hij is ook eerder in verband gebracht met een reeks moorden, maar hij is nooit in staat van beschuldiging gesteld.

Lovell is vanaf het moment dat hij Guyana vorige week verliet, gevolgd. Jamaicaanse autoriteiten hebben Lovell en zijn twee kompanen opgewacht. Zodra ze uit het vliegtuig stapten, zijn ze gearresteerd. De Guyanees zou vermoedelijk ook eigendommen hebben in Jamaica. In de Verenigde Staten zullen de mannen te maken krijgen met aanklachten tegen drugshandel en daarmee samenhangende strafbare feiten.

Ramirez zou verantwoordelijk zijn geweest voor de aanwerving van grote boten en semi-duikboten en de levering van grote hoeveelheden cocaïne aan groepen in Suriname en Guyana. In de wetshandhavingskringen wordt Antonius aangemerkt als uitvoerder. Big Head werd ook uitgekozen omdat hij naar verluidt een hechte band had met een groep die actief is in Suriname en Guyana. Minstens twee vaartuigen die zijn gevonden in rivieren in het noordwestelijk oerwoud van Guyana, dichtbij de grens met Venezuela, zouden in relatie zijn gebracht met Ramirez.

De arrestatie van Lovell heeft volgens Stabroek News veel van de arrestatie van de veroordeelde drugsbaron Shaheed ‘Roger’ Khan die in Suriname werd opgepakt en naar de VS werd vervoerd. Khan pleitte later schuldig aan drugshandel en zit een straf uit van 15 jaar.

Advertenties

Saturday 13 July
Friday 12 July
Thursday 11 July