President: Veiligheidsgevoel wordt verhoogd
02 Oct 2018, 08:51
foto
President Desi Bouterse inspecteert de erewacht van het Korps Politie Suriname. Dit, vooraf aan de jaarrede in De Nationale Assemblee over het beleid van 2019. (Foto: Raoul Lith)


Veiligheid, overheidsgezag, rechtsgevoel en rechtsbewustzijn in een rechtsstaat, dienen ten volle tot realisatie te komen. Dit onderkent president Desi Bouterse. In zijn jaarrede maandag in De Nationale Assemblee heeft hij aangegeven dat om het veiligheidsgevoel te verhogen in 2019 een breed scala aan actoren ingezet wordt voor alle districten, te beginnen met een experiment in Paramaribo, Wanica en Marowijne.

Er zal samengewerkt worden met de E-Government Commissie. Er is sprake van een ingrijpend proces van continue veiligheidsacties, uit te voeren door wijdverbreid ingezette electro-technologisch instrumentarium in de genoemde districten, ondersteund door getrainde en ervaren manschappen op dit vlak. Na evaluatie wordt dit systeem verder uitgebreid.

Het ingezette proces van transformatie bij het Korps Politie Suriname wordt voortgezet om de gemeenschap kwalitatief hoogwaardige politiezorg te bieden. Drugsbestrijding en grensoverschrijdende criminaliteit vormen een grote bedreiging voor de samenleving. De aanpak van de drugsproblematiek in Suriname vereist een streng gecoördineerde en multidisciplinaire inspanning van alle betrokkenen.

Dit, vanuit de optiek van opsporing en rechtshandhaving, alsook vanuit de gezondheidszorg en de sociaaleconomische ontwikkeling. Verdragen met internationale organisaties en bilaterale drugsbestrijdingsprotocollen vormen de grondslag voor effectieve internationale samenwerking in de strijd tegen drugs en grensoverschrijdende criminaliteit, stelt de president.

De verkeerscriminaliteit krijgt in dit dienstjaar verhoogde aandacht in samenwerking met alle ketenpartners. Verder wordt de zichtbaarheid van de politie op straat en in de wijken vergroot en wordt er gewerkt aan een toenemende bewustwording van de samenleving voor een verantwoord en veilig rijgedrag. Gedacht wordt aan de verscherping van de regelgeving en verscherping van de
controle op toepassing van de regels voor veilig verkeer. Wet- en regelgeving worden overwogen via de nieuwe technologische ontwikkelingen met het oog op veiligheid in het verkeer.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May