Commissie herstructurering AZP ingesteld
27 Sep 2018, 22:21
foto
Minister Antoine Elias poseert met de commissie herstructurering Academisch Ziekenhuis Paramaribo . Tweede van links is AZP-algemeen directeur Claudia Marica-Redan.


De Commissie Herstructurering Academisch Ziekenhuis Paramaribo moet de randvoorwaarden voor het herstructureren van het ziekenhuis voorbereiden. De minister van Volksgezondheid, Antoine Elias heeft donderdag de werkgroep op zijn kabinet geïnstalleerd. De zittingsperiode gaat in per 15 augustus 2018 en duurt een jaar.

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zit al enkele jaren in een transformatieproces, dat moet leiden tot verzelfstandiging. De commissie heeft als opdracht ook het uitwerken van een tijdspad voor de uitvoering van een herstructureringsproces binnen het ziekenhuis. Algemeen directeur Claudia Marica-Redan, gaf aan blij te zijn dat het besluit is genomen om een commissie in te stellen, die gedragen wordt door zowel de minister als de Raad van Ministers.

De leden die zitting hebben in de commissie zijn Ingrid Jardim als voorzitter, Minouche Bromet, Lloyd Vianen, Lloyd Pool en Bernhard Abia, allen leden. De commissie zal spoedig aangevuld worden met nog twee leden. Een van hen zal voorgedragen worden door de Bond van Personeel Academisch Ziekenhuis Paramaribo en de andere kandidaat zal worden voorgedragen door de medische staf van het ziekenhuis, meldt de voorlichting van Volksgezondheid via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May