Team 'de Ware Tijd' ingenomen met 'Media Cook-out'
26 Aug 2018, 02:23
foto
Een deel van het team van 'de Ware Tijd'. Van l-r: Terrence Oosterwolde, Ivan Cairo, Naomie Hoever, Donovan Mijnals, Sharon Singh en (hurkend) Merredith Bruce. (Foto: René Gompers)


De eerste editie van de 'Media Cook-out' gehouden door de Ware Tijd, is achter de rug. Verschillende mediahuizen hebben op de parkeerplaats van Beauty & Home Systems hun beste pot gepresenteerd en aan de man gebracht. Het eet- en kookfestijn is bedoeld om de collega's in de mediawereld dichter bij elkaar te brengen maar ook om te netwerken. Het grote publiek krijgt ook de kans om hen van dichtbij te zien en kennis te maken. Met de opbrengst van de activiteit zal een sociale instelling worden blij gemaakt.

Het is aardig druk en gezellig geweest. Die sfeer hangt nog lange hele tijd nadat de laatste deelnemers en gasten zijn vertrokken. De organisatoren zijn bezig op te ruimen, de opbrengst te tellen, de laatste restjes eten te verdelen met erg late gasten in dezelfde sfeer. Moe maar voldaan zitten ze in een kring, niemand wil echt opstaan voor een foto. Maar zoals dat dagelijks in het veld aan toe gaat, het mediawerk houdt nooit rekening met de gevoelens en omstandigheden van de mediawerkers, lukt het toch nog een vrolijke groepsfoto te maken.

De trekker van de activiteit, Sharon Singh, is onder de indruk van het festijn: “We hebben hele goede reacties gehad van het publiek maar vooral van de collega's die hebben meegedaan,” geeft ze aan. “Ze waren gauw uitverkocht, ze hadden niet op de drukte gerekend.” Standhouders zijn geweest ABC Radio & Televisie, Radio 10, de Vereniging van Journalisten en de Ware Tijd. Naast normale gerechten als doksa, barbecue, pompoensoep en pepre watra hebben journalisten ook aparte gerechten klaargemaakt, zoals een traditionele Javaanse bamie maar dan met niertjes en lever geserveerd op warimboblad. Er was ook vegetarische pom met paneer en pom met vis. “We hadden meer collega's verwacht maar waarschijnlijk hebben ze de kat uit de boom gekeken,” merkt Singh op. “We hopen dat ze bij de volgende editie wel meedoen.” Singh is ook ingenomen met het feit dat er al aanbiedingen zijn voor locaties voor het volgende festijn.

Wanneer de volgende editie zal zijn moet nog bepaald worden. Het is de bedoeling dat de media cook-out jaarlijks georganiseerd wordt, maar sommige collega's vonden het zo gezellig dat ze vinden dat de volgende niet na een jaar pas moet volgen. “We gaan daar heel goed over nadenken,” reageert Singh. “Het doel is in elk geval bereikt, gezellig samen bezig zijn, elkaar beter leren kennen én geld inzamelen voor een sociaal doel. Het is hartstikke gelukt.” Op de evaluatie zal bepaald worden aan welke instelling gedoneerd wordt. “Wij zijn degenen die zo vaak naar activiteiten gaan waarbij tehuizen donaties ontvangen. Nu gaan we het zelf ook eens doen. In dit geval zijn we geen journalisten, geen concurrenten van elkaar. We gaan de mensen bedienen. Zo geven we iets terug.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May