India schenkt US$ 50.000 voor hulp in regenperiode
26 Aug 2018, 00:58
foto
De Indiase ambassadeur Mahender Singh Kanyal overhandigt een cheque ter waarde van US$ 50.000 aan minister Yldiz Pollack-Beighle. (Foto: NII)


India heeft US$ 50.000 geschonken aan Suriname. Dit geld is bestemd om gevolgen van zware regens in de periode april tot en met juni in het Oosten en Zuiden van Suriname het hoofd te kunnen bieden. Diverse gebieden lopen in de grote regentijd onder water. Veel landbouwgebieden kwamen blank te staan, waardoor de export van landbouwgewassen in gedrang kwam.

De Indiase ambassadeur Mahender Singh Kanyal heeft de cheque overhandigd aan minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, meldt het Nationaal Informatie Instituut. De regering had indertijd vanwege de ontstane noodsituatie door de hevige regenval indertijd bevriende landen en organisaties benaderd voor assistentie.

De regering van India heeft gemeend in eerder stadium indachtig de hechte relatie een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van de getroffen gebieden, met name het toegankelijk maken van de airstrips. Delen van India worden momenteel ook geteisterd door zware moessonregens. De minister heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt sympathie te betuigen aan India namens de regering en het volk van Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May