Ghanese ambassadeur geraakt door Brokopondo
05 Aug 2018, 19:23
foto
Districtscommissaris van Brokopondo, Kenya Pansa, begeleidt de ambassadeurs van Ghana en Brazilië. Zij vindt het bezoek van de Ghanese ambassadeur aan Brokopondo, bijzonder.
(Foto: NII/RO)


De Ghanese ambassadeur Abena Pukua Adompim Busia herkent veel van haar land terug in de cultuur en traditie van Suriname. Tijdens een bezoek aan het dorp Compagniekreek in Brokopondo, heeft zij aan het traditioneel gezag meegedeeld heel emotioneel te zijn hierover.


De niet-residenterende ambassadeur heeft vorige week haar geloofsbrieven aangeboden aan president Desi Bouterse. Ghana delen Suriname en het Afrikaanse land veel historische en culturele banden. De diplomaat zei aan de president uit te kijken naar de mogelijkheid om sterkere relaties op te bouwen met Suriname. Zij maakt zich sterk voor een diepere culturele uitwisseling tussen de beide landen.

De Ghanese ambassadeur werd tijdens haar reis naar Brokopondo vergezeld door haar Braziliaans ambtsgenoot, Laudemar Gonsalves. De ambassadeur gaf aan heel enthousiast te zijn en heeft 15 jaar op dit moment gewacht. Ze is erg onder de indruk te zijn van de schoonheid van het district voelt zich thuis in Brokopondo. Voor verdere ontwikkeling van het district staat ze open, in het bijzonder voor toerisme en andere economische activiteiten, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

De districtscommissaris van Brokopondo Kenya Pansa vindt het bijzonder dat de ambassadeur het district heeft bezocht, gelijk na de aanbieding van de geloofsbrieven aan de president.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May