President gaat voor oplossing conflict granmanschap
04 Aug 2018, 00:00
foto
President Desi Bouterse is hearings begonnen met vertegenwoordigers van de Saramaccaanse stam. Hij wil een oplossing brengen in de opvolging van de granman. (Foto: NII)


President Desi Bouterse zet zich in om een oplossing te brengen in de opvolging van de granman der Saramaccaners. Hij heeft vrijdag verschillende vertegenwoordigers van deze stam ontvangen in het paleis. Drie groepen claimen het granmanschap. Vandaag zal het staatshoofd de hoofdkapiteins van de Saramaccaanse gemeenschap ontvangen met hun basja. Bouterse praat maandag met de granmans van de overige gebieden.

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling laat tegenover het Nationaal Informatie Instituut optekenen dat na een gedegen voorbereiding, het nu zover is om de mensen persoonlijk te ontvangen. Gehoopt wordt om een oplossing te vinden in het conflict.

Samen met de betrokkenen wordt nagegaan wat de mogelijkheden zijn om te komen tot een oplossing. Granman Belfon Aboikoni is in juni 2014 ingeslapen. De stam kan geen consensus bereiken over de opvolging. Minister Dikan verwacht een positieve uitkomst en hoopt dat iedereen meewerkt om tot een oplossing te komen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May