Gajadien wil geen dubbele heffing voor voertuigen
03 Aug 2018, 03:45
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien, lid commissie van rapporteurs.


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) kan zich helemaal niet terugvinden in de wederinvoering van rij- en voertuigen belasting. Hij ziet dit als een dubbele heffing, omdat de regering bij wet van de Wegenautoriteit reeds een inhouding kan plegen voor infrastructuur. Bij staatsbesluit van 2006 is dit bedrag gesteld op 6 cent per liter brandstof.

Gajadien hekelt het feit dat de regering niet kon aangeven of deze heffing genoeg is of niet en waarom? De cijfers zijn niet gepresenteerd tijdens de openbare commissievergadering woensdag. De politicus merkt op dat met de introductie van de governmenttake, rij- en voertuigenbelasting afgeschaft was. Deze regering heeft de governmenttake juist verhoogd in 2010 en wenst nu ook de rij- en voertuigenbelasting door te voeren.

"Heffing op brandstof is rechtvaardiger dan die op basis van gewicht van een voertuig, omdat via brandstof het gekoppeld wordt aan het verbruik en mate van gebruik van de wegen, verduidelijkt Gajadien in gesprek met Starnieuws, zijn standpunt. Volgens hem is er geen rek meer bij de samenleving om deze heffing additioneel te gaan betalen.

De regering wil de rij- en voertuigenbelasting die in 2000 is afgeschaft per januari 2019 weer invoeren. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën moet nog vragen beantwoorden van de commissie die de wet voorbereid voor openbare behandeling. De regering hoopt ruim SRD 100 miljoen op te halen met deze belasting.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May