Digitale inschrijving Mulo-geslaagden op VOS
03 Aug 2018, 06:57
foto


Vandaag horen duizenden Muloscholieren of zij het diploma hebben gehaald van de vierjarige opleiding. Zij krijgen ook uitslag van het toelatingsexamen VWO, Havo en Natin. Leerlingen die geslaagd zijn voor VOS-scholen, hebben te maken met een nieuwe inschrijfprocedure. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur stapt af van de centrale inschrijving. Een leerling die geslaagd is, kan zich op de school naar keuze aanmelden via e-mail.

Directeur Natasia Bennanon van het ministerie meldt dat iedere leerling de mogelijkheid wordt geboden zich digitaal aan te melden voor een middelbare school. Om deze digitale aanmelding vlot te doen verlopen, worden in een bekendmaking enkele richtlijnen meegegeven. Veel leerlingen en ouders hebben deze informatie echter niet. Ze hopen dat vandaag op school er meer duidelijkheid komt.

Leerlingen mogen zich maar op één school registeren om te voorkomen dat ze onnodig plek bezet houden op een andere school. Voor de leerlingen uit de districten waar geen middelbare school is, geldt de algemene decentralisatiegedachte. Zij moeten kiezen voor een school dichtbij hun woonplaats of aangrenzend district.

De online-registratie begint vandaag om 11.00 uur. Dan hebben de leerlingen het resultaat van het examen. De inschrijving eindigt op donderdag 8 augustus om 24.00 uur. Op 15 augustus wordt de uitslag van de toewijzing per e-mail naar de leerling gestuurd. Op 16 en 17 augustus kunnen de inschrijfformulieren afgehaald worden op de toegewezen school. De inschrijving op de school is op 20 en 21 augustus.

U kunt de bekendmaking hier downloaden.
pdf-icon.gif Bekendmaking_1.jpg     pdf-icon.gif bekendmaking_2.jpg                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May