Natio heeft nog niet gescoord tijdens trainingskamp
29 Jul 2018, 00:58
Het elftal dat zaterdag aantrad tegen FC Den Bosch. Natio heeft kansen gekregen, maar deze werden niet omgezet in doelpunten. (Foto: SVB)

FC Den Bosch heeft zaterdag met 4-0 gewonnen van de Surinaamse voetbalselectie tijdens het trainingskamp. De club uit Den Bosch speelt in de eerste divisie, het een na hoogste niveau in Nederland. Vrijdag had Jong Feyenoord de oefenwedstrijd met 1-0 gewonnen van natio.

Natio kreeg na vijf minuten spelen de eerste kans na een goede voorzet van rechts van Sorencia Juliaans welke over het doel werd geschoten door Giovanni Asoman.
Gelijk een minuut later was er weer een goede kans na onderscheppen van de bal door Giovanni Asoman die deze goed doorstak naar Ivanildo Rozenblad. Hij schoot het leder wederom over, meldt de verslaggever van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB).

Tegen de verhouding in werd een geblokte schot vanuit de draai door de spits van Den Bosch in de lange hoek geschoten 1-0. Het spel ging gelijk op maar in de 37e minuut werd het 2-0 via een afgeslagen bal die van 20 meter werd ingeschoten.
Dat was dan ook de ruststand.

Na de rust kwam Suriname feller aanzetten, maar zonder echte mogelijkheden. Het waren de Bosschenaren die in de 67e minuut de voorsprong vergrootten naar 3-0.
Na wat mogelijkheden die om zeep werden geholpen, werd het in de 78e minuut 4-0. Volgens de technische staf speelde natio beter, maar tot scoren kwam de ploeg niet. Er is wel een betere partij gespeeld dan tegen Jong Feyenoord, blijkt uit de evaluatie.

Op 1 augustus ontmoet de Surinaamse selectie Sparta Rotterdam.