Vader en zoon heengezonden na verhoor schietincident
28 Jul 2018, 13:19
foto


De politie van Lelydorp is vrijdag omstreeks 14.35 u gebeld door de Centrale Meldkamer over een schietincident aan de Malangweg. Bij het incident heeft de elfjarige Manish Sanchit het leven gelaten.

Humphrey Naarden, hoofd van de afdeling Public Relations van de politie, zegt aan Starnieuws dat Sanchit op bezoek was bij zijn oom. De jongen, leerling van OS Vredenburg, woont op steenworp van zijn oom.

Zijn oom heeft een 17-jarige zoon S.D. De tiener nam op een bepaald moment de windbuks van zijn vader, die was omgebouwd tot een rifle. S.D. had het wapen genomen uit een kamer van de woning niet wetende dat zijn vader een 6mm rifle patroon in de omgebouwde buks had gelaten.

Het wapen ging af en Manish werd in de borststreek geraakt. Hij overleed kort daarna. De 17-jarige en zijn vader R.D. waren aangehouden voor dood door schuld en overtreding van de vuurwapenwet. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn vader en zoon dezelfde dag na verhoor heengezonden. Het wapen is in beslag genomen, terwijl het ontzielde lichaam van de elfjarige aan de familie is afgestaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May