Jack Mangalie toegevoegd aan staf 'natio'
27 Jul 2018, 05:30
foto
De keeperstrainer Jack Mangalie is door bondscoach Dean Gorré toegevoegd aan zijn technische staf.


Bondscoach Dean Gorré die momenteel met de nationale mannenploeg in Nederland vertoeft voor een trainingskamp, laat niets aan het toeval over. Gorré heeft de in Nederland woonachtige keeperstrainer Jack Mangalie toegevoegd aan zijn technische staf. Voor Mangalie is dit geen vreemd terrein, want in 2015 hakte hij al eerder met het bijltje, toen hij de nationale doelmannen reeds onder zijn hoede had.

Mangalie heeft in Nederland de keepers van Almere City FC en Ajax jeugd onder zijn hoede en is laaiend enthousiast om ook nu weer zijn expertise aan te wenden voor de Surinaamse nationale ploeg. "Ik heb ruim twee jaar fantastisch samen met Dean kunnen werken. Zijn doel is om kwalificatie voor de Goldcup, het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en de Caraïben, af te dwingen. Dat kan via de Concacaf Nations League, die in september van start gaat. Het is dan prachtig om samen hieraan te mogen werken."

Gorré probeert samen met andere collega's met Surinaamse roots die het klappen van de zweep kennen, de Surinaamse voetballers het profvoetbal te laten ervaren. Hierdoor kunnen ze beter voorbereid zijn op de krachtmeting in de regio. Mangalie zal na het trainingskamp niet naar Suriname afreizen, maar zal wel aanschuiven bij de te spelen interlands.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May