Training forensische opsporing voor speciale eenheden
22 Jul 2018, 06:34
foto


Manschappen van het Korps Politie Suriname, Defensie, Directoraat Nationale Veiligheid en het Centraal Laboratorium zullen een training krijgen van experts van Caricom Impacs, (Implementation Agency for Crime and Security). Deze unit van Caricom houdt zich bezig met criminaliteitsbestrijding en veiligheid in de regio.

Deze 'double-casting training' zal zich meer richten op forensische opsporing. Er zullen replica's worden gemaakt van afgevuurde kogels en hulsels. Zodoende kunnen de opsporingsautoriteiten bijvoorbeeld nagaan uit welk wapen kogels zijn afgevuurd en of hetzelfde wapen in meerdere gevallen gebruikt is geworden. Het is de bedoeling dat deze info niet alleen in eigen land wordt gebruikt maar dat deze ook wordt gedeeld met Caricom-landen, laat het Directoraat Nationale Veiligheid optekenen via het Nationaal Informatie Instituut.

Deze training wordt in de periode van 24 tot en met 27 juli gehouden. Het gaat om een ‘Train de trainers Training’ en houdt in dat de participanten in staat zullen zijn anderen te trainen in de materie. De fondsen voor deze training zijn door het Europese Ontwikkelingsfonds ter beschikking gesteld. De training wordt gecoördineerd door het Directoraat Nationale Veiligheid.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May