WK 2018: Neymar en Brazilië nu ook naar huis
06 Jul 2018, 17:22
foto
Het is Neymar niet gelukt Brazilië erdoorheen te krijgen. (Foto's: Reuters)


Het is de Rode Duivels gelukt om de torenhoge favoriet Brazilië uit de kwartfinales van het WK-toernooi te wippen. Vier jaar geleden werd Brazilië in de halve finale met 7-1 verpletterd door de Duitsers. In Rusland eindigt het toernooi voor de Brazilianen in de groep van 8. Met de uitschakeling van Brazilië zijn alle deelnemende Noord-, Midden- en Zuid-Amerikaanse landen uitgeschakeld.

Nog in het eerste kwartier kwam Brazilië op achterstand. Het is een ongelukkige autogoal van Fernandinho die de Belgen in de 13e minuut op voorsprong brengt. Fernandinho was de vervanger van de geschorste Casemiro. Hij kopte een hoekschop in de eigen netten. Net na het half uur laat Kevin de Bruyne optekenen dat de Belgen wel duidelijk zelf kunnen scoren. Na een hoekschop van de Brazilianen gaat Romelu Lukaku aan de loop. Hij sprint en zet De Bruyne op rechts aan. De middenvelder van Manchester City knalt vervolgens laag maar verwoestend naar Alisson uit, 2-0.

De Brazilianen bestoken daarop keer op keer het doel van Thibaut Courtois, maar die is goed op dreef en houdt tot zeker de 75e minuut zijn doel schoon met rekken en strekken. Dan is het Renato Augusto die de aansluitingstreffer scoort. Hij komt als invaller van Paulinho en na drie minuten verslaat hij Courtois met een kopbal.

Ver in blessuretijd onthoudt Courtois Neymar de 2-2 van uit een schot net buiten de 16 meter. Hij tipt de bal in de verste bovenhoek uit zijn netten. Het lukt Brazilië niet om een verlenging te forceren. Met 27 schoten en 7 op doel wilde het maar niet lukken voor de zuiderburen. Neymar werd goed in bedwang gehouden, terwijl Marcelo gevaarlijk kwam opzetten vanuit links. België treft Frankrijk in de halve finales. Eerder op de dag heeft Les Blues Uruguay uit het toernooi geknikkerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May