Bouw van brug over Saramaccakanaal in volle gang
05 Jul 2018, 22:10
foto
Minister Patrick Pengel (vierde van links) tijdens een veldbezoek aan de projecten binnen Dalian 4. (Foto: Nationaal Informatie Instituut)


De extra brugverbinding over het Saramaccakanaal nabij Beekhuizen is volop in aanbouw. Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), heeft deze week een veldbezoek gebracht aan dit project dat gaande is binnen het Dalian 4 project. De brug moet in het eerste kwartaal van 2019 zijn afgerond.

Binnen het Dalian 4 project zijn naast de bouw van de brug, ook de aanleg van een nieuwe verbindingsweg tussen de J.F. Kennedy Highway en de Martin Luther Kingweg en de asfaltering van de Martin Luther Kingweg (7 km), strekking Meursweg tot de Water Hyacintstraat, gaande.

Het ligt in de bedoeling dat er 130 kilometer aan wegen aangelegd wordt en waar nodig rehabilitatie werkzaamheden verricht zullen worden, meldt OWT&C, via het Nationaal Informatie Instituut. Er is ook een bestratingsproject in het plan opgenomen.

De asfaltering van de Martin Luther Kingweg betreft de rehabilitatie van een 7 km verharde weg die 8.2 meter breed is voor 2 rijstroken, terwijl er aan een kant van de weg een rijwielpad van 3 meter komt te staan. Volgens planning worden deze werkzaamheden na 9 maanden opgeleverd.

De brug over het Saramaccakanaal krijgt een doorvaarhoogte van 5 meter bij hoog water. Het wordt 2x 3.60 m breed en er komt een looppad voor voetgangers van 1,5 meter. Er zal ook een rijwielpad komen van ruim 2 meter. De verbindingsweg tussen de Martin Luther Kingweg en de J.F. Kennedy Highway zal bestaan uit 2 rijstroken van elk 3.6 meter, terwijl de weg totaal 10 km wordt. De oplevering van dit project is gepland voor het jaar 2020. Het is de bedoeling dat er door deze verbindingsweg een betere doorstroom van het verkeer dat vanuit het zuiden naar Paramaribo gaat, zal ontstaan, meldt het NII.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May