Tjon En Fa krijgt financiële steun van Republic Bank
05 Jul 2018, 04:38
foto
Jair Tjon en Fa wil goud veroveren op de Olympisch Spelen in 2020.


Om de gang van baanwielrenner Jair Tjon En Fa naar de Olympische Spelen 2020 te bewerkstelligen en tot een succes te maken, heeft Republic Bank zich woensdag gecommitteerd aan de doelen van de Stichting Sprint2Tokyo voor de atleet. De 24 jarige Tjon En Fa zal tot 2020 als Brand Ambassador van de Republic Bank optreden.

Op dit moment staat Tjon En Fa op nummer 17 genoteerd op de ranglijst van baanwielrenners op de 200 meter sprint. Tijdens de Caribbean Track Cycling Championships 2017 behaalde hij in Trinidad & Tobago een gouden medaille en hetzelfde jaar was hij goed voor brons in de 200 m Men Elite Sprint. Een jaar eerder won de atleet zilver voor Suriname op de Panamerican Track Cycling Championships in Mexico. Het was de allereerste keer dat een Surinaamse baanwielrenner een medaille op een belangrijk internationaal toernooi won.

In 2017 was Tjon En Fa de eerste wielrenner, die tot sportman van het jaar werd uitgeroepen. “Mijn ultieme droom is het behalen van goud op de Olympische Spelen 2020 in Tokyo en dat is dan ook de missie van de Stichting Road2Tokyo,” zegt Tjon En Fa.

De top baanwielrenner, die vanaf zijn twaalfde actief is, traint en studeert al zeven jaar in de VS. Hij zegt nu in topvorm te kunnen blijven door volop te participeren in internationale wedstrijden op weg naar de Spelen. “Ik kan nu meer focussen op de sport en mij minder druk maken over de financiële mogelijkheden van deelname aan wedstrijden.”

Lilian Leeflang, Director Retail Banking, die namens Republic Bank de samenwerking bekrachtigde, zegt dat haar organisatie gelooft in de potentie van dit jong Surinaams talent. “Een van de peilers van ons Power To Make A Difference programma is de Power To Succeed en dit past helemaal binnen de idealen van Jair Tjon En Fa en de Stichting Sprint2Tokyo. Met zijn talent en toewijding kan Jair worden gezien als voorbeeldfiguur voor onze jongeren.”

Woensdag vond de perslaunch plaats van de samenwerking tussen de Stichting Sprint2Tokyo en de Republic Bank in Courtyard by Marriott Paramaribo.
Het bestuur van de Stichting Sprint2Tokyo bestaat uit Eddy Frankel (voorzitter), Marc Waaldijk (ondervoorzitter), Debby Frankel (secretaris/penningmeester en Karin Refos (commissaris communicatie).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May