VHP: Beweging 'Red Suriname' is niet meer te stoppen
02 Jul 2018, 02:10
foto
De VHP heeft aan de Statenweg in het district Nickerie drie niet-tradionele kernen geïnstalleerd.


De VHP heeft zaterdag een lijvig programma afgewerkt in rijstdistrict Nickerie. Mensen laten zich volgens voorzitter Chan Santokhi niet meer intimideren. Zij bekennen kleur en hebben zich aangesloten bij de oranje partij. Er zijn drie niet-traditionele kernen geïnstalleerd aan de Statenweg. In de Hampton Court Polder is een grote groep VHP'ers weer huiswaarts gekeerd. In Nieuw Nickerie is een kern geïnstalleerd onder leiding van Marjorie Crawford. "De VHP-beweging 'Red Suriname' is niet meer te stoppen. De trein dendert voort en dagelijks wordt er minstens één wagon erbij gevoegd," zegt de politicus.

Velen hebben de gelegenheid gekregen hun geestelijke emancipatie te manifesteren door openlijk toe te treden tot de VHP. "Wij weten dat mensen in overheidsdienst geïntimideerd worden en daardoor bang zijn om openlijk uit te komen voor hun politieke kleur wanneer zij voor hun bestaan mede afhankelijk zijn van deze regering. In Nickerie heeft een groot aantal afgerekend met deze 'katibo'.
Zij hebben met het oog op Keti Koti gekozen voor de vrijheid om hun eigen politieke keuzes, nieuwe keuzes, die hen uit hun katibo zullen halen... keuze voor de nieuwe VHP," stelde Santokhi.

Mensen raken volgens de VHP-leider geëmancipeerd en beseffen dat "wij gezamenlijk Suriname moeten redden. Iedereen is welkom om deze beweging te joinen. Emancipate yourself from mental slavery and unite". Santokhi bezocht ook de brandslachtoffers in Nickerie en stak hen een hart onder de riem. Hij heeft hen een financiële ondersteuning gegeven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May