Voorzitters vertegenwoordigers van tripartiet overleg
05 Mar 2011, 15:45
foto
Op 21 februari beloofde president Desi Bouterse aan vertegenwoordigers van vakbeweging en bedrijfsleven dat het tripartiet overleg opgestart zou worden.


De vertegenwoordigers van het tripartiet overleg worden de voorzitters van de verschillende organisaties. Namens de vakbeweging zullen worden geïnstalleerd: Ronald Hooghart, van de Centrale van Landsdienaren Organisaties, Errol Snijders, van de Moederbond en Robby Berenstein van C-47.

Het bedrijfsleven mag ook drie vertegenwoordigers voordragen. De namen van Rahid Doekhie, voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten en Narpath Bissumbhar, voorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken zijn al bekend. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft nog geen naam doorgegeven. Ferdinand Welzijn, die voorzitter is van de VSB, zal vanaf komende week enige tijd uitlandig zijn. Wanneer donderdag de installatie plaatsvindt, zal Welzijn er niet niet zijn.

Welzijn zegt desgevraagd aan Starnieuws dat de VSB maandagavond over deze kwestie zal vergaderen. Aanvankelijk had president Desi Bouterse gesteld dat de organisaties twee deskundigen moesten aanwijzen. De VSB had al twee namen doorgestuurd. Vooral Hooghart vond echter dat de vertegenwoordiging op het hoogste niveau moet zijn. Gekozen is om voorzitters af te vaardigen. De VSB moet nog een besluit nemen over deze zaak.

Namens de regering zullen enkele ministers, onder wie Ginmardo Kromosoeto van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu, in het tripartiet overleg participeren. Er komt nog een reglement van orde. Het tripartiet overleg zal geleid worden door Ulrich Aron. Dit orgaan wordt na zeven jaar nieuw leven ingeblazen.
Advertenties

Friday 22 January
Thursday 21 January
Wednesday 20 January