WK 2018: Wereldkampioen Duitsland ligt eruit!
27 Jun 2018, 13:05
Son Heung-Min gaat uit zijn dak. Hij kan de bal erin schuiven. Doelman Manuel Neurer is niet eens in de buurt. Zuid-Korea wint met 2-0. (Foto: Reuters)

Drama op het Wereldkampioenschap Voetbal. Wereldkampioen Duitsland heeft een voetbal pak slaag gekregen van Zuid-Korea. In blessuretijd scoort Zuid-Korea maar liefst twee doelpunten. Duitsland moest deze wedstrijd winnen om door te kunnen gaan naar de volgende ronde. Het feestje is afgelopen. Geen prolongatie van de wereldtitel. De bal wil bij Duitsland maar niet in het doel. Zuid-Korea heeft geschiedenis geschreven. Compleet vernederd, gaat Duitsland, dat op de laatste plaats in ploeg F staat, terug naar huis. Het is voor het eerst in 80 jaar dat Duitsland niet door de groepsfase komt.

Voor het eerst sinds Duitsland deelneemt aan het WK heeft het niet gescoord in de eerste helft. Zuid-Korea heeft een goede eerste helft gespeeld. De Duitsers hebben weinig momenten gecreëerd om te kunnen scoren. Jung Woo-Young schiet een keiharde bal op het doel van Duitsland. Manuel Neurer maakt een blunder door de bal los te laten. Son die komt aangestormd. Neuer kan de bal op de valreep tot corner verwerken.

In de tweede helft heeft Duitsland alles op alles gezet om een beter resultaat te behalen. De Duitse team lijkt vleugels te hebben gekregen, maar Zuid-Korea gooit het op het afstraffen van fouten en pakt de counters. De afronding laat bij de Aziaten te wensen over. Zuid-Korea talmt te lang met de bal en lijdt vaker balverlies. Intussen gooit Duitsland alles in de strijd. Er wordt van alles geprobeerd om de bal in de netten te krijgen. En dan in blessuretijd scoort Kim een gouden doelpunt. Er is twijfel over of het een buitenspelgeval is. De VAR komt aan te pas, en ja, het is een goal. Duitsland ligt eruit! En dan staat Son Heung-Min voor open goal en schuift de bal netjes in het doel. De wereldkampioen is verslagen. 2-0 voor Zuid-Korea.