Hopkinson: MCC mag niet sluiten
27 Jun 2018, 04:41
foto
Assembleelid Roché Hopkinson breekt een lans voor het Mind Console Centre. De volksvertegenwoordiger vindt dat de regering de sluiting moet voorkomen. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Roché Hopkinson (NDP) vindt dat er alles aan gedaan moet worden opdat het Mind Console Centre (MCC) de deuren niet sluit. Hij kreeg de gelegenheid om dinsdag in De Nationale Assemblee aandacht hiervoor te vragen van de regering. Als dit centrum sluit, zullen mensen met suïcide-problemen niet geholpen kunnen worden.

MCC heeft aangegeven per 1 juli 2018 te stoppen met de dienstverlening. Vanaf die datum worden er geen personen meer begeleid. Het bestuur van stichting Swarnapath moet noodgedwongen tot sluiting overgaan, daar reeds langer dan twee jaar de subsidie van de overheid substantieel is verminderd en sedert januari 2018 volledig is uitgebleven, ondanks het feit dat de begroting van MCC is goedgekeurd evenals een raadsvoorstel met onder andere de subsidie.

Hopkinson benadrukte dat deze stichting ruim tien jaar haar diensten verleend. Het mag niet gebeuren dat deze begeleiding wordt gestopt. Hij voerde aan dat er heel veel goed werk wordt gedaan door MCC. Ook kinderen komen onder druk te staan en worden gepest. Zij worden begeleid om niet te zwichten onder druk van leeftijdsgenoten. Begeleiding is heel belangrijk. De regering heeft nog niet gereageerd op de noodkreet die is geuit.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May