Slachtoffer zeeroof april wordt vandaag begraven
06 Jun 2018, 10:25
foto
Vissersboten kwamen massaal aan wal na de zeeroof en eisten veiligheidsgaranties.


Tilaknauth Mohabir, één van de dodelijke slachtoffers van de zeeroof eind april voor de kust van Suriname, wordt vanmiddag begraven. Van de drie geborgen lijken zijn er twee geïdentificeerd. De stoffelijke resten van Mahesh Sarjoo zijn ook geïdentificeerd.

Mohabir is het eerste slachtoffer van de gruwelijke roof nabij de Wia Wiabank die wordt begraven. Het lijk dat in Guyana was gevonden en was geïdentificeerd als Goukaram Autar is in het buurland ten ruste gelegd. Mohabir wordt in Zoelen, waar hij woonde, begraven. Zijn stoffelijk overschot is kortgeleden naar zijn huis overgebracht.

De zeeroof van in totaal vijf vissersboten op 27, 28 april en 3 mei, heeft twaalf vermisten gelaten. Er waren in totaal 25 personen betrokken. Acht vissers overleefden de gruwel. Vier lichamen werden geborgen, drie in Suriname en een in Guyana.

Intussen zijn drie hoofdopdrachtgevers voor de slachting van de vissers gearresteerd. Twee hoofdverdachten zijn in Suriname aangehouden en een in Guyana. Het gaat om de zoon van booteigenaar Somnauth Manohar die in maart voor zijn huis werd doodgeschoten, een broer van hem en een ander familielid. Het motief van de gruwelijke slachting zou vergelding zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May