Singapore heeft 'World Peace' medaillon voor Trump-Kim-top
05 Jun 2018, 20:31
foto
Een ontwerp voor één van de drie medaillons die Singapore Mint heeft onthuld ter herdenking aan de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un in Singapore. (Foto's: Reuters)


Singapore heeft dinsdag een herdenkingsmedaillon onthuld voorafgaand aan de top van volgende week tussen de Amerikaanse en Noord-Koreaanse leiders in de rijke stadstaat. Aan de ene kant van het gedenksteken staat het opschrift 'World Peace' in grote letters.

De woorden op het medaillon, te zien in de online winkel van de Singapore Mint, worden vergezeld door het motief van de duif en olijftak, een bijbels symbool van vrede, evenals een roos en een magnolia, de nationale bloemen van de twee landen.
De andere kant van het souvenir, die meer dan US$ 1.000 kost voor de versie in goud, toont twee handen in handdruk voor de vlag van beide landen en de datum van 12 juni.

De ontmoeting tussen Donald Trump en Kim Jong Un zal de eerste zijn tussen een zittende Amerikaanse president en een Noord-Koreaanse leider. Na een woordenoorlog die maanden duurde, willen de twee een discussie beginnen over het beëindigen van het Noord-kernwapenprogramma in ruil voor diplomatieke en economische prikkels.

De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in heeft gezegd dat Trump een Nobelprijs voor de vrede verdient voor zijn inspanningen om de impasse te beëindigen. Vorige maand onthulde het Witte Huis ook herdenkingsmunten voor de top, wat een ongemakkelijke nevenschikking opleverde toen Trump het evenement op 24 mei afblies, daarbij verwijzend naar de "open vijandigheid" van Pyongyang, hoewel hij later de gesprekken nieuw leven inblies.

Een klein Zuidoost-Aziatisch land met goede banden met landen zowel Oost als West, neigt Singapore naar neutraliteit en projecteert zichzelf als het antwoord van de regio op Zwitserland.

In 2015 organiseerde Singapore een historische bijeenkomst van de leiders van Taiwan en China, de eerste sinds de overwinning in een burgeroorlog voor de communisten in 1949 die hun nationalistische vijanden naar het eiland beperkte.

De exacte locatie van de Trump-Kim-top moet nog worden bevestigd, hoewel Singapore een speciale evenementenzone heeft uitgeroepen, waaronder het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Amerikaanse ambassade en verschillende grote hotels, zoals de Shangri-La.

De kleinhandel in Singapore boogt ook op de top, met pubs met thema-drankjes om enkele van de duizenden journalisten en afgevaardigden die naar verwachting de top zullen bezoeken, te lokken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May