Kanhai beëdigd als notaris; zaak loopt bij Tuchtcollege
02 Jun 2018, 00:00
foto
Manav Kanhai is vrijdag beëdigd tot notaris. Hij zegt zijn werk vanaf maandag met nog meer accuratesse te zullen aanvangen. (Foto's: Raoul Lith)


Manav Kanhai (36) is vrijdag beëdigd als de twintigste notaris. Hij komt in de plaats van notaris Rita Manna, die overleden is. De buitengewone openbare zitting van het Hof van Justitie werd niet voorgezeten door waarnemend president Iwan Rasoelbaks, maar rechter Dinesh Sewrattan. Hij wees de nieuwe notaris op de enorme verantwoordelijkheid die het ambt met zich meebrengt, waarbij rechtszekerheid een van de peilers is. Fouten worden door de tuchtrechter zwaar aangerekend.

Als de langst dienende kandidaat-notaris kwam Kanhai in aanmerking om beëdigd te worden. Volgens de wet mogen er maximaal twintig notarissen zijn voor het gehele land. Hij werd op 5 april bij resolutie door president Desi Bouterse benoemd tot notaris. De beëdiging werd ook bijgewoond door vicepresident Ashwin Adhin. Kanhai is beëdigd tot notaris op een moment waarbij een zaak tegen hem dient bij het Tuchtcollege, dat voorgezeten wordt door waarnemend Hofpresident Rasoelbaks.

Kanhai om een reactie gevraagd over de zaak die aanhangig is gemaakt tegen hem, zegt aan Starnieuws dat hij inhoudelijk niet in kan gaan hierop, aangezien de kwestie onder de hamer van de rechter is. Hij is nuchter over deze aangelegenheid. "Het kan gebeuren dat iemand niet tevreden is met een behandeling van de zaak bij de notaris. Die persoon kan dan een klacht indienen. Het ligt aan de rechter om een oordeel te vellen," benadrukt de kersverse notaris. Hij zal buigen voor het vonnis van de rechter. Volgens hem is er niet veel aan de hand.

De nieuwe notaris merkt op dat hij nu met nog meer accuratesse zijn werk zal doen, want er kunnen geen brokken worden gemaakt. De doelstellingen van het beroep en de vele verplichtingen werden hem voorgehouden door rechter Sewrattan, waarnemend procureur-generaal Carmen Rasam en Kitty Olff, voorzitter van de Vereniging van Notarissen en kandidaat-notarissen. Allen wensten Kanhai succes toe in zijn verdere loopbaan. Voor de 20e notaris is de beëdiging een belangrijke mijlpaal in zijn leven. Hij zal het ambt overnemen van wijlen Manna en gaat vanaf maandag hard aan de slag.

Thursday 02 April
Wednesday 01 April
Tuesday 31 March