Drie hoofdverdachten in drama vissers; wraak motief
01 Jun 2018, 00:00
foto
Inspecteur Erwin Dort, waarnemend hoofd Kapitale Delicten. (Foto: Raoul Lith)


Drie hoofdopdrachtgevers zijn gearresteerd in de zaak van de slachting van vissers. In totaal waren negentien personen in verzekering gesteld. Enkele zijn weer in vrijheid gesteld. De mensen die vastzitten, hebben een volmondige bekentenis afgelegd. Twee van de hoofdverdachten zijn in Suriname en één in Guyana, aangehouden. Het gaat om de zoon van een booteigenaar die in maart is doodgeschoten, een broer en een ander familielid. Het motief lijkt sterk op vergelding.

De korpsleiding heeft donderdag een persconferentie gehouden waarbij over diverse zware delicten meer informatie is verstrekt. Waarnemend korpschef Antonio Chin en leidinggevenden van diverse afdelingen, benadrukken dat het onderzoek nog gaande is in diverse zaken. Daar waar mogelijk is, heeft de politieleiding informatie verschaft.

Bij de zeeroof van 27, 28 april en 3 mei waren 25 slachtoffers betrokken. Twaalf personen worden nog vermist. De gegevens van twee personen heeft de politie nog niet kunnen achterhalen, deelt inspecteur Erwin Dort, waarnemend hoofd Kapitale Delicten mee. Acht vissers hebben het drama overleefd. Drie lijken zijn in Suriname en één in Guyana geborgen. Twee van de drie lijken zijn geïdentificeerd en afgestaan aan de familie.

Van de negentien verdachten die aangehouden waren, is een deel direct betrokken bij de slachting en een deel zijdelings. Vijf verdachten die in beeld zijn gebracht door de politie, zijn nog voortvluchtig. Een van de verdachten is tegen de lamp gelopen in Guyana en staat terecht voor moord. Dort zegt dat nauw samengewerkt wordt met de politie van Guyana. Het onderzoek in beide landen leidt tot dezelfde conclusies. Verwacht wordt dat ook oudere zaken van zeeroof zullen worden opgelost.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May