MMS veroordeelt krachtig terreurdreiging
31 May 2018, 13:03
foto


In de krachtigste bewoordingen veroordeelt de Madjlies Moesliemien Suriname (MMS) elke vorm van terreurdreiging, door wie dan ook. Het doel is kennelijk om angst, paniek en haat in de samenleving te zaaien en deze te helpen ontwrichten. De identiteit van de degene die de bedreiging gedaan heeft, moet nog worden vastgesteld door de politie. Er kan niet zonder meer ervan uitgegaan worden dat het om een Moslim gaat.

De MMS, het overkoepelend orgaan van Islamitische Organisaties in Suriname wenst ter gelegenheid van het ingaan van de tweede helft van de vastenmaand Ramadan de Surinaamse samenleving wijsheid, kracht, moed en doorzettingsvermogen toe, bij het doorstaan van allerhande uitdagingen op diverse vlakken.
Zoals bekend is het vasten in de Islam naast een oefening in wilskracht en discipline, het omgaan met beproevingen en het solidair zijn met armen en hongerigen in de wereld, ook een manier om de band met onze Schepper te versterken, zegt de MMS in een verklaring.

"Middels vasten, extra gebeden en liefdadigheid worden de Moslims in Suriname en wereldwijd opgeroepen om een voorbeeld te zijn voor de nobele en universele waarden van onze religie ongeacht ras, kleur of sociale positie in de samenleving.
We kijken met voldoening naar het voorbeeld dat de 22-jarige illegale vluchteling uit het West-Afrikaanse land Mali afgelopen weekend stelde, door in de Franse hoofdstad Parijs met gevaar voor eigen leven, 4 balkons omhoog te klimmen om een 4-jarige kleuter die aan de balconrailing bengelde, te redden.
Mamadou Gissama, een eenvoudige, arme Moslim-man uit West-Afrika is door miljoenen in de wereld tot held uitgeroepen nadat de beelden van zijn reddingsactie sinds afgelopen zaterdag via social media verspreid werden.
Maar het zijn dezelfde social media, zoals Facebook die vele waardevolle mogelijkheden bieden maar waarvan door kwaadwilligen misbruik kan worden gemaakt om valse informatie, leugens, laster en roddel te verspreiden.
Klakkeloos consumeren of aannemen van datgene dat wordt aangeboden kan leiden tot normloos, afwijkend of zelfs crimineel gedrag of aanzetten tot haat, geweld en discriminatie.

De Madjlies Moesliemien Suriname heeft daarom ook met afschuw en verbijstering kennis genomen van een recente terreurdreiging via Facebook die wordt toegeschreven aan iemand met een Moslim-naam en waarbij is aangegeven dat er op diverse locaties in en rond Paramaribo aanslagen gepleegd zouden worden.
Alhoewel de identiteit van degene die het bericht op Facebook in "things for sale" gepost heeft, nog in onderzoek is bij de Politie en veiligheidsdiensten, en er dus niet vanuit gegaan kan worden dat het hier een Moslim betreft, veroordeelt de MMS in de krachtigste bewoordingen elke vorm van terreurdreiging, door wie dan ook en waarbij kennelijk het doel is angst, paniek en haat in onze samenleving te zaaien en deze te helpen ontwrichten.
De Madjlies Moesliemien Suriname (MMS) wil nogmaals benadrukken dat terreur en geweld geen plaats hebben in welke religie of levensbeschouwing dan ook en absoluut niet verenigbaar zijn met het normen- en waardenpatroon van beschaafde mensen.

De MMS roept eenieder in Suriname op tot solidariteit, saamhorigheid en kalmte, maar ook tot het gebruiken van het door onze Schepper geschonken gezond verstand in onze dagelijkse beslissingen en handelingen.
Net als de Moslim-man uit Mali-Mamadou Gissama- zijn er ook in Suriname duizenden Moslims die op hun eigen wijze helden zijn en in stilte noeste arbeid verrichten voor land en volk.

We roepen belijders van alle religiën maar ook de mensen zonder religie in ons land op, tot solidariteit, samenwerking en balans op basis van universele waarden van respect en broederschap om de grote uitdagingen in Suriname aan te pakken.
Deze uitdagingen bevinden zich onder andere op het financieel-economisch vlak maar ook op het gebied van normvervaging, luiheid en gemakzucht, gebrek aan discipline, egoïsme, arrogantie, machtswellust en ongebreidelde hebzucht in vrijwel alle geledingen van onze samenleving
We wensen Suriname en de Surinamers een gezegende maand Ramadan toe en voor over 2 weken Ied Mubarak!"

Het bestuur van de Madjlies Moesliemien Suriname (MMS)
Drs. I. Jamaludin – voorzitter
Sheikh E. Doerachman – secretaris
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May