OS Gijsbertus winnaar petflessenproject
31 May 2018, 04:38
foto
Leerlingen van de OS Gijsbertusschool wijzen wat ze gemaakt hebben met petflessen. (Foto's: Burger Informatie Centrum Paramaribo)


Van de zes scholen uit ressort Rainville die meegedaan hebben aan het petflessenproject, is OS Gijsbertus de winnaar geworden. Ressortraadslid Anwar Moenne zegt aan Starnieuws dat met dit project de kinderen vanaf jonge leeftijd leren dat petflessen niet in het milieu mogen terechtkomen. De ressortraad heeft dit project uitgevoerd met het oog op Wereld Milieudag, 5 juni.


Leerlingen van OS Gijsbertusschool, de Richenel Slooteschool, de Renckewitzschool, de J.TH Wenzelschool, OS Maretraite, en de Petrus Dondersschool, hebben meegedaan aan het project. De kinderen hebben werkstukken gemaakt van petflessen, die ze zelf hebben verzameld. Zij waren vrij in de keuze van het werkstuk en konden hun creativiteit tot uiting brengen. Er zijn verrassende resultaten uit de bus gekomen. De jury heeft uiteindelijk gekozen voor de OS Gijsbertusschool.

De school krijgt een waterdispenser en de overige deelnemende scholen, een printer. Alle scholen die meegedaan hebben, krijgen een nieuw naambord. Districtscommissaris van Paramaribo Noordwest, Mike Nerkust, was heel erg onder de indruk van de prachtige werkstukken en is erg trots op de leerlingen, meldt het Burger Informatie Centrum Paramaribo. Het goede voorbeeld moet door andere scholen en de totale gemeenschap overgenomen worden, vindt hij.

Moenne deelt mee dat de prijzen gesponsord zijn door ondernemers uit het ressort. De Winkeliers en Ondernemers Vereniging Suriname heeft een belangrijke bijdrage geleverd. Ook de districtscommissaris heeft het mogelijk gemaakt dat alle scholen een printer zullen ontvangen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May