Regering protesteert bij VS over landenrapport drugsbeleid
30 May 2018, 15:21
foto


De regering is het niet eens met het negatieve beeld dat geschetst wordt over het land in het Amerikaanse rapport 'International Narcotics Control Strategy'. De regering heeft een protestnota gestuurd naar het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten als reactie op de publicatie van het landenrapport uitgegeven in maart.

De Verenigde Staten van Amerika wordt gewezen op de hantering van beweringen zonder inhoudelijk bewijsmateriaal en onjuiste weergave van feiten en rapportage met misleidende analyses en data in het rapport. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten van Amerika wordt eveneens geattendeerd op de inspanningen die de betrokken instanties en autoriteiten van Suriname op het gebied van drugsbestrijding hebben gepleegd en blijven plegen en de successen die zijn geboekt op voormeld gebied. Dit laat het ministerie van Buitenlandse Zaken optekenen via het Nationaal Informatie Instituut.

Suriname zal verdere stappen blijven ondernemen ter versterking van het drugsbestrijdingsbeleid en blijft gecommitteerd aan de samenwerking met de betrokken Internationale instanties en autoriteiten om de drugshandel en druggerelateerde criminaliteit te bestrijden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May