Suriname ondersteunt OBOR-initiatief China
26 May 2018, 11:02
foto
Het internationale handels- en infrastructureel project om de oude Zijderoute wordt uitgebreid naar de Caribische en Latijns-Amerikaanse landen.


Suriname ondersteunt de ontwikkelingsstrategie van de Chinese president Xi JinPing. Op het ministerie van Buitenlandse Zaken vond vrijdag de ondertekening plaats van de Memorandum of Understanding (MoU), van 'the Framework of the Silk Road Economic Belt and the 21st Century Maritime Silk Road Initiative'. Meer dan 70 landen hebben zich inmiddels aangesloten bij dit ambitieuze One Belt, One Road route (één gordel, één weg-OBOR) infrastructuriele project, waaronder grote wereldeconomieën.

Minister Yldiz Pollack-Beighle en ambassadeur Zhang Jinxiong plaatsen hun handtekening onder de MoU. Hierbij benadrukte de ambassadeur de goede samenwerking die reeds bestaat op verschillende gebieden tussen de Volksrepubliek China en de Republiek Suriname. Minister Pollack-Beighle onderschrijft het bijzondere initiatief vanuit China met het accent op het steeds weer verbeteren van de relaties. Zij verwijst naar het Dalian-4 project, het woningbouwproject en de bouw van het Wanica Ziekenhuis.

Het uitgangspunt van het initiatief is de grote voordelen die de historische Zijderoute gespeeld heeft in het bij elkaar brengen van verschillende culturen en de ontwikkeling van de wereldhandel, een grote bijdrage kan leveren aan de sociaaleconomische vooruitgang van de wereldbevolking.
Met deze ondertekening heeft Suriname er duidelijk voor gekozen om aan deze ontwikkeling deel te nemen, meldt het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May