Minister Benschop overlegt met leiding Leger en Defensie
08 May 2018, 02:46
foto
Manschappen van de Marine tijdens de vergadering van het Visserscollectief te Nieuw Amsterdam, zaterdag. (Foto: René Gompers)


In een spoedoverleg met de directie van Defensie en de leiding van het Nationaal Leger heeft minister Ronni Benschop instructies gegeven die ertoe moeten leiden de vissersgemeenschap te Commewijne, binnen een week weer op zee te krijgen. De minister heeft de vissers beloofd dat binnen een week zij weer veilig zullen kunnen vissen.

Het veiligheidsgevoel van het Visserscollectief is aangetast door de brute wijze waarop een groep piraten onlangs te werk is gegaan. Naar aanleiding van deze perikelen heeft de vissersgemeenschap besloten de werkzaamheden op zee voorlopig te staken. Benschop heeft zaterdag de wensen en grieven van de vissers aangehoord, tijdens een bijeenkomst in Nieuw Amsterdam.

De defensieminister heeft aangegeven dat hij samen met zijn collega-ministers alle middelen zal inzetten om het veiligheidsgevoel bij de vissers op zeer korte termijn te herstellen. Een verhoogde surveillance en een duidelijke aanwezigheid van het Nationaal Leger, te land, water en in de lucht, behoren tot enkele van de maatregelen, deelt Defensie via het Nationaal Informatie Instituut mee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May