Nicht slachtoffer in levensberovingszaak gehoord
08 May 2018, 04:30
foto


In de moordzaak van Agatha Derby heeft rechter Ingrid Lachitjaran maandag een nicht van het slachtoffer gehoord. Claudio S. heeft bekend dat hij het slachtoffer gewurgd heeft, maar het was niet zijn intentie om haar te vermoorden. Er is volgens hem geen sprake van opzet. De vrouw is op 19 september vorig jaar vermoord.

De getuige verklaarde dat haar nicht had gezegd dat de verdachte, gedreigd had haar te zullen vermoorden. Volgens de getuige was haar nicht niet bang voor Claudio S. met wie zij een relatie had. Het slachtoffer had tegenover haar nicht verklaard dat ze de man wel aankan.

Claudio S. zei dat hij boos was geworden, omdat hij geld bij Derby had gespaard. Hij was in Nieuw Koffiekamp met haar en wilde het geld hebben, omdat hij naar de stad zou gaan. De vrouw zou geweigerd hebben, waarna de twee ruzie kregen. Hij wurgde haar tot ze neerviel, waarna hij de deur dichtdeed en naar een familielid te Brownsweg vertrok. Daar heeft hij aangegeven wat er is gebeurd. De zaak wordt op 4 juni verder behandeld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May