Herdenkingsommissie zal nadruk leggen op samenwerken
04 May 2018, 21:23
foto
Minister Stephen Tsang van HI&T met de leden van de Herdenkingscommissie. (Foto: NII)


De Nationale Commissie ter Herdenking van het jubileumjaar van 145 jaar Hindostaanse Immigratie, 155 jaar Keti Koti en 165 jaar Chinese Immigratie, zal het accent leggen op samenwerken en samendoen. Minister ad interim van Binnenlandse Zaken (Biza), Stephen Tsang, heeft de werkgroep vandaag geïnstalleerd op het ministerie van Handel en Industrie.

Volgens Tsang liggen er veel evenementen op stapel. De meeste commissieleden hadden ook al zitting in de nationale commissie, die in 2013 was ingesteld in het kader van het jubileumjaar van Hindostaanse Immigratie, Chinese Immigratie en Keti Koti destijds. Voorzitter Henk Herrenberg zei dat zij toen een goede job hadden verricht en dat geleerd is uit eventuele fouten die in 2013 zijn gemaakt.

Deze commissie is vanaf 1 april 2018 voor de duur van een jaar ingesteld. Voorzitter van de commissie is Herrenberg, namens het Kabinet van de President. De overige leden zijn Anielkumar Manurat (Kabinet Vicepresident), Marlon Powel (ministerie van Biza), Jan Tawjoeram (Financiën), Wilco Finisie (Regionale Ontwikkeling), Iryda Rijker (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) en Diana Gaddum-Riedewald (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur).

Aangezien Suriname een multiculturele en multireligieuze samenleving is, zullen andere organisaties ook betrokken worden bij de organisatie van diverse activiteiten die zullen worden ontplooid. Herrenberg noemde in dit kader de Inheemse organisaties, de organisatie die achter 10 oktober staat, de Libanezen, Portugezen, Joden, Boeroe's, Javanen en de diaspora.

Herrenberg roept eenieder, die activiteiten zal ontplooien in het kader van dit jubileumjaar op, om dit aan de commissie door te geven, zodat er een goede coördinatie kan plaatsvinden en er zo min mogelijk overlappingen zijn, meldt Biza via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May