Echtpaar Lingaard-Van Trom tevreden over 50 jaar huwelijk
26 Apr 2018, 23:07
foto
Districtscommissaris Theresia Cirino met het gouden echtpaar Julius Lingaard-Christina van Trom.


Districtscommissaris Theresia Cirino van bestuursressort Kabalebo heeft het echtpaar Julius Lingaard-Christina van Trom gefeliciteerd met het gouden huwelijksjubileum. Zij overhandigde het paar de gebruikelijke enveloppe. Beide echtelieden zijn voor hun verdiensten gedecoreerd door de president.

Uit het huwelijk zijn er 6 kinderen geboren, 3 jongens en 3 meisjes. Twee meisjes zijn overleden. Het echtpaar heeft 19 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen. Lingaard zag het levenslicht op 18 september 1944 in het district Nickerie (nu Sipaliwini) en Christina van Trom is op 9 juli 1946 in Guyana geboren.

Lingaard heeft de lagere school afgerond en is dan verder naar school gegaan in Paramaribo. Hij is als leerkracht teruggekomen en gaf les op de lagere school van Washabo. Hij heeft ook gewerkt te Tapoeripa. Op gegeven moment moest hij te Tibiti savanna gaan werken waar er geen leerkrachten waren, maar omdat zijn echtgenote niet wilde meegaan, heeft hij ontslag genomen. Daarna heeft hij als administratieve kracht gewerkt voor Surinam Timber. Vanaf 1984 tot zijn pensioen heeft hij gewerkt voor het ministerie van LVV. Lingaard heeft stichting Warishie opgericht met een paar andere dorpelingen. Hij is voorzitter van de Adolfus Lingaard Stichting.

Christina van Trom is afkomstig uit het Guyanese dorp Orealla. Ze is daarna met haar pleegouders verhuisd naar Paramaribo. Na zeven jaar is het gezin verhuisd naar Wageningen. Van Trom werkte voor een bedrijf die tassen vervaardigde. Zij heeft ook als vroedvrouw gewerkt en heeft veel vrouwen geholpen, vooral bij moeilijke bevallingen. De echtelieden delen al vijftig jaar lief en leed met elkaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May