Kinderboekenfestival begint in Marowijne
24 Feb 2011, 11:30
foto


Het Kinderboekenfestival 2011 begint op 28 februari in Albina in het district Marowijne. Later komen ook Nickerie en Paramaribo aan de beurt. Het meerjaren thema voor 2011-2013 is www.welzijn. De drie w’s in het thema staan voor het wereldwijde web, maar ook voor weten, willen en welkom. Ieder jaar zal een ander aspect aan de beurt komen. De slogan voor 2011 luidt: “Als ik weet wie ik ben en wat ik kan, denk ik na over mijn toekomstplan.” Daarbij is het uitgangspunt dat weten het begin is van welzijn.

Er zijn verschillende activiteitenstands waarin schoolkinderen het thema ‘www.welzijn’ kunnen ervaren, waaronder ‘Amaisa gaat op bezoek’, ‘met kinderen op weg na succes’, KJT’s krutu’, in gesprek met de politie’ en ‘lezen met de schrijver van het jaar’! In het middagprogramma zijn er presentaties en workshops.

Tijdens het festival zullen verschillende creatieve en educatieve workshops plaatsvinden. Er zijn zowel workshops voor leerlingen als ouders en leerkrachten. De schrijfster van het KBF 2011, Ismene Krishnadath, zal ook aanwezig zijn.

Op woensdag 2 maart zal het festival om 16.00 uur feestelijk worden afgesloten met de ‘Day of the Champions’. Alle schoolkampioenen treden op met voorlezen, musical en rappen en worden gehuldigd. Een speciale gast op dit festival is Karen Bos, de auteur van ‘Op bezoek in Suriname’.
Stichting Projekten Christelijk Onderwijs Suriname is in opdracht van de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname belast met de uitvoering van het festival.
Advertenties

Saturday 22 June
Friday 21 June
Thursday 20 June