Vliegtuig uit Guyana heeft luchtruim niet geschonden
13 Apr 2018, 00:27
foto
Het vliegtuig dat opsteeg uit Guyana, heeft een noodlanding gemaakt op het vliegveld van Manglie's rijstbedrijf.


Het vliegtuig uit Guyana dat een noodlanding maakte in Nickerie donderdag, heeft zich aan de procedures gehouden voor het mogen betreden van het Surinaamse luchtruim. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, meldt de Luchtvaartdienst.

De Luchtvaartdienst kreeg de melding van de luchtverkeersleiding dat een luchtvaartuig, welke zich in het Surinaamse luchtruim zou moeten bevinden, waar geen radiocontact mee kon worden gemaakt. Het vliegtuig had de communicatie capaciteit verloren en had een ander mankement waardoor een noodlanding noodzakelijk werd geacht door de piloot.

Volgens informatie van de luchtverkeersleiding vertrok het vliegtuig vanuit Guyana met als eindbestemming Frans-Guyana, gebruikmakend van het Surinaamse luchtruim. Gelet op de gestelde tijd qua vliegminuten zou het luchtvaartuig het Surinaamse luchtruim moeten betreden. Toen werd bemerkt dat het vliegtuig geen contact maakte met de luchtverkeersleiding en omgekeerd het ook niet kon worden getraceerd, werd dit terstond gerapporteerd aan de leiding van de Luchtvaartdienst.

Met behulp van de buurlanden alsmede overige luchtvarenden werd getracht het luchtvaartuig te achterhalen. Na enige tijd werd via het Korps Politie Suriname duidelijk dat het vliegtuig een noodlanding heeft gemaakt op een airstrip in het district Nickerie. Terstond werd de CASAS als toezichthoudende entiteit ingeschakeld, laat de Luchtvaartdienst via het Nationaal Informatie Instituut optekenen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May