Guyanees vliegtuig maakt noodlanding in Nickerie
12 Apr 2018, 16:49
foto
Het Guyanese toestel op het vliegveld van rijstbedrijf Manglie. De piloot die op weg was naar Frans-Guyana heeft een noodlanding gemaakt.


Een Guyanees vliegtuig heeft vanmiddag een noodlanding gemaakt op het vliegveld van rijstbedrijf Manglie aan de Ataoelahweg. Regiocommandant Wiedjakoemar Oedit bevestigt tegenover Starnieuws dat de politie ter plekke een vliegtuig aangetroffen heeft met registratienummer N235HC.

Bij het onderzoek is gebleken dat dit vliegtuig opgestegen is vanuit Guyana en had als bestemming Frans-Guyana. Op een bepaald moment had het toestel motorpech. De bemanning kon niet meer terugkeren naar Guyana. Besloten is een noodlanding te maken.

De piloot heeft eerder contact gemaakt met de Surinaamse luchtvaartautoriteiten met de mededeling dat gebruik zou worden gemaakt van het Surinaamse luchtruim om naar Frans-Guyana te gaan. Op gegeven moment is het contact verbroken. Toen een airstrip in zicht kwam, werd de noodlanding ingezet.

De politie is bezig met het onderzoek. Het vliegtuig wordt bewaakt. Er is contact gelegd met de procureur-generaal en luchtvaartwaakhond Casas. Tot nu toe is volgens Oediet gebleken dat het gaat om een noodlanding.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May