Getrouw wil goed werkverband met Openbaar Ministerie
11 Apr 2018, 08:43
foto
Het kennismakingsbezoek van minister Stuart Getrouw aan het Openbaar Ministerie. (Foto: NII)


Het personeel van het Openbaar Ministerie (OM), bekend als het parket van de Procureur-Generaal aan de Limesgracht, heeft dinsdag kennisgemaakt met minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (Juspol). Getrouw gaf aan dat het beheersbaar maken van veiligheid in de samenleving een beleidsprioriteit van hem is.

Getrouw is bezig met een kennismakingsronde bij verschillende dienstonderdelen van Juspol. Aan de officieren, diensthoofden en het overig personeel van het OM zei hij open te staan voor een goede samenwerking en uit te gaan van de ervaring van de officieren. “Dit is maar een kennismakingsbezoek, maar we zullen vaker met elkaar in contact treden en te zijner tijd zullen we dichterbij mekaar raken, zodat we een beter werkverband kunnen creëren”, zei Getrouw.

Volgens hoofdofficier van Justitie, Carmen Rasam, zijn een paar van de uitdagingen van het OM op dit moment de doorloop processen, zoals de digitalisering van de bedrijfsprocessen en procesdossiers. Er zijn een aantal projecten uitgeschreven, die nog begroot moeten worden door de overheid. Een daarvan is reeds in uitvoering: de opleiding voor Vervolgingsambtenaren, de VIO-opleiding, waarbij 16 juristen worden opgeleid ter versterking van het OM, meldt Juspol via het Nationaal Informatie Instituut.

Enkele officieren vroegen aandacht voor de invulling van openstaande posten voor de beveiliging van de officieren, de benoeming van een tweede advocaat-generaal en het regelen van enkele elementaire randvoorwaarden. Getrouw gaf aan aandacht te zullen besteden aan de zaken en deed een beroep op het personeel om degenen die belast zijn met het voorbereidend onderzoek van strafbare feiten te blijven ondersteunen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May