Waidoe: Elias wordt beste minister van Volksgezondheid
11 Apr 2018, 03:27
foto
President Desi Bouterse beëdigt Antoine Elias tot minister van Volksgezondheid. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid William Waidoe (Pertjajah Luhur) is bijzonder ingenomen met de werkwijze van Antoine Elias, die nu minister is geworden van Volksgezondheid. Waidoe typeert Elias als een persoon met een 'hoge snelheid'. De politicus stelt dat Elias als algemeen directeur van het Mungra Medisch Centrum (MMC) in deze precaire situatie toch veranderingen heeft weten te brengen in de gezondheidssector. En dat is erg te waarderen.

Hoewel Waidoe deel uitmaakt van de oppositie, zegt hij te moeten toegeven dat hij trots is op Elias, die de dienstverlening van het ziekenhuis van Nickerie enorm heeft verbeterd en de faciliteiten heeft gemoderniseerd. De politicus denkt dat Elias de beste minister van Volksgezondheid ooit zal zijn in Suriname.

Assembleelid Rachied Doekhie (NDP) heeft ook alle vertrouwen in Elias. "Hij heeft baanbrekend werk verricht in MMC en zal dat nu in het groot doen als minister van Volksgezondheid. Hij kent het veld, dus hij weet waar er oplossingen gezocht kunnen worden," meent Doekhie.

Gert Joosten, vertegenwoordiger van Siemens, feliciteert Elias met zijn nieuwe job als minister. Hij is ervan overtuigd dat Elias een heel goede job zal vervullen voor geheel Suriname voor wat betreft de gezondheidssector. Joosten heeft Elias leren kennen via het ziekenhuis in 2011. Joosten doet sedert 2009 zaken met het ziekenhuis, maar pas toen Elias het roer overnam, werden ideeën, plannen, en plannen werden omgezet in acties, voert Joosten aan. Er werd gekeken naar de toekomst waardoor ingrijpende veranderingen in het ziekenhuis kwamen om kwalitatieve gezondheidszorg te kunnen bieden.

De lovende woorden zijn geuit bij afscheid van Elias als algemeen directeur van MMC, maandag. De allerlaatste aanwinst die Elias heeft bewerkstelligd is het aanschaffen van een van de ultra moderne bucky in Europa voor de röntgenafdeling. De bucky heeft het MMC 143.000 euro gekost. Er is een betalingsregeling getroffen met de fabrikant Siemens, die ook een aantal apparatuur indertijd geleverd heeft voor het MMC. Volgens Elias is er 33.000 euro betaald en de rest volgt in tien termijnen.

Danielle Holwijn, hoofd van de röntgenafdeling heeft benadrukt dat sedert haar aantreden enkele jaren terug zij had aangegeven dat er een nieuwe bucky moest worden aangeschaft. Het is soms niet te doen wanneer de mobiele röntgen op diverse plaatsen tegelijkertijd nodig was. Met deze nieuwe bucky hoeft de patiënt maar op één stand te liggen, het bed en apparaat zijn verstel- en beweegbaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May