Verdachten voorlopig vrij in ontvoeringszaak Kalipdewsingh
10 Apr 2018, 00:56
foto


De verdachten Surinder A. en Jeraitel V. zijn voorlopig op vrije voeten. Zij staan terecht voor ontvoering en beroving van de ondernemer Kries Kalipdewsingh, eigenaar van Combé Markt. Rechter Siegline Wijnhard is meegegaan met het verzoek van de advocaten Irvin Kanhai en Robby Denz. Het Openbaar Ministerie heeft vier jaar cel geëist tegen de verdachten. De zaak wordt op 28 mei verder behandeld.

Raadsman Denz, die maandag pleitte voor Jeraitel V. voerde aan dat zijn cliënt niet wist dat Kalipdewsing eigenaar is van Combé Markt. Er is volgens hem geen sprake van opzet. Hij heeft een opdracht uitgevoerd van Surinder A. die het plan zou hebben beraamd. Die had Jeraitel V. meegedeeld dat Kalipdewsingh hem geld schuldig was. Denz zei dat zijn cliënt niks heeft ontvreemd van het slachtoffer. Er is geld en een vuurwapen van Kalipdewsingh ontvreemd. Deze zijn achtergelaten in het kantoor waar het slachtoffer naar toe is gebracht.

Surinder A. kwam samen met Kalipdewsingh een kantoor aan de Tout Lau Fautweg binnen. Jeraitel V. hield zich met nog iemand schuil in de toiletruimte. Op gegeven moment ging Surinder A. naar buiten om een sigaret te roken. Toen overvielen Jeraitel V. en de andere persoon, Kalipdewsingh. Ze bedreigden hem met een jachtgeweer, blinddoekten en knevelden hem. Zijn mond werd dichtgeplakt. De twee ‘gijzelnemers’ maakten 7.500 euro en SRD 20.000 buit. Jeraitel V. verklaarde eerder dat zij het geld en het geweer achterlieten op de tafel in het kantoor.

Denz vindt dat het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk verklaard moet worden, omdat zaken niet correct zijn weergegeven. Zijn cliënt had wel een wapen bij zich. Hij laat de beoordeling aan de rechter over. Wat de gijzeling van het slachtoffer betreft, stelde Denz dat dit niet opzettelijk is gebeurd.

Kanhai vroeg de rechter de verdere aanhouding van de verdachten op te schorten. Het OM heeft hier geen bezwaar tegen gemaakt. De rechter besliste positief over het verzoek tot opschorting van de hechtenis.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May